Вишня: чому варто їсти вишню? На що звертати увагу при покупці?
Вишня – корисний фрукт, за яким варто потягнутися. Вони не тільки низькокалорійні, а й мають дуже гарну поживну цінність. В результаті вони позитивно впливають на роботу серця, оскільки знижують артеріальний тиск та рівень холестерину. Крім того, вишня підтримує роботу щитовидної залози та регулює обмін речовин. Чому ще варто їсти вишню? Що потрібно враховувати при їх купівлі? Як їх використати? Смачні рецепти з використанням вишні дивіться на ресурсі dai.kiev.ua.
Що містять вишні?
Вишня – це літні фрукти, які з’являються наприкінці травня і їх можна їсти до липня. Вони дуже смачні, але водночас надзвичайно корисні. Вони низькокалорійні, до 80 відсотків, вони складаються із води. Однак у них міститься ряд цінних речовин, що благотворно впливають на організм. Їх багато, серед іншого на вітаміни A, C, K, P та групу B, а також численні мінерали, наприклад, калій, магній, кальцій, цинк, залізо, фосфор, мідь і марганець. У вишні також міститься йод, який особливо важливий для вироблення гормонів щитовидної залози. Вишня також містить біофлавоноїди – сполуки з антиоксидантними властивостями, які пригнічують розвиток вільних радикалів і мають протизапальні властивості.
Чому варто їсти вишню?
Завдяки тому, що у вишнях міститься багато цінних речовин, вони дуже позитивно впливають на здоров’я. Насамперед, вони відмінно впливають на серцево-судинну систему, оскільки знижують рівень холестерину та артеріального тиску, зміцнюють судини. Таким чином, вони можуть запобігти атеросклерозу, серцевому нападу та іншим серцево-судинним захворюванням. Крім того, вишня може з’їсти діабет, тому що ці фрукти мають низький глікемічний індекс, тому вони не підвищують рівень цукру в крові раптово. Також вишня підтримує роботу щитовидної залози та регулює обмін речовин. Однак завдяки сечогінному ефекту вони покращують роботу нирок та сечовидільної системи.
Біофлавоноїди, що містяться у вишні, мають протизапальну дію, тому вживання цих фруктів може допомогти у боротьбі з ревматизмом та артритом. Крім того, вишня позитивно впливає на красу – бореться із вільними радикалами та уповільнює процеси старіння. В результаті вони запобігають утворенню зморшок, розгладжують шкіру, роблять її підтягнутою та еластичною.
На що звертати увагу при купівлі вишні?
Щоб повною мірою використати корисні для здоров’я властивості вишні, варто знати, які фрукти купувати. Найкраще вибирати найтемніші, тому що в них найбільше антиоксидантів, що захищають від старіння, високого кров’яного тиску та інших захворювань. Також непогано перевірити країну походження вишні та обрати українську. У нашій країні у вишні найкращі погодні умови. Велика різниця температур вдень і вночі надає фруктам освіжаючий кислуватий післясмак.
Як використати вишню?
Вишня дуже популярна завдяки своєму освіжаючому смаку та м’ясистій текстурі. Свіжі фрукти добре їсти, але ви можете використовувати їх по-іншому. Вони відмінно підійдуть до десертів, тортів, смузі та фруктових салатів. Також варто приготувати на зиму найсмачніші консерви, такі як джеми, соки, лікери. Особливо цінується настоянка з вишень, при захворюваннях травної системи, ревматизмі та серцевих захворюваннях.