Коктейлі з клітковиною: чому їх слід пити?
Наступний курортний сезон мотивує багатьох із нас скинути кілька зайвих кілограмів. Виявляється, досягти своєї мети можна не тільки попотівши в спортзалі, а й вживаючи, наприклад, коктейлі з клітковиною. Їхнє приготування нескладне, але регулярне вживання приносить багато користі. Вони не тільки допомагають схуднути, але й покращують роботу кишечника і допомагають позбавитися хвороботворних токсинів з організму, детальніше дивіться тут https://release.com.ua/?cat=26. То навіщо пити коктейлі з клітковиною?
Клітковина – союзник кишечника
Клітковина – це натуральна речовина, що покращує роботу кишківника. Його можна знайти в багатьох статтях: від цільного зерна, горіхів та стручків до свіжих фруктів та овочів. Клітковина ділиться на дві фракції: розчинну та нерозчинну. Незважаючи на свої відмінності, вони зберігають схожі характеристики.
Клітковина в процесі травлення щільно заповнює стінки кишківника. Завдяки цьому ви довше відчуваєте ситість, полегшуючи контроль над почуттям голоду. Крім того, він сприяє засвоєнню цінних речовин, що містяться в їжі, але для засвоєння надмірно шкідливих (в основному вуглеводів) потрібно більше часу. Наявність клітковини допомагає регулювати рівень холестерину у кровотоку, а також збільшує час, необхідний для розщеплення цукрів у кровотоку. Харчові волокна допомагають поліпшити перистальтику кишечника. Він регулює кількість випорожнень, стимулює обмін речовин (що сприяє схуднення) і допомагає позбутися кишкових відкладень.
Варто пам’ятати, що, якщо ви дотримуєтеся дієти з низьким вмістом клітковини, слід вводити її в меню поступово. Занадто багато клітковини може викликати подразнення шлунка, а також викликати запор та інші проблеми із травленням.
Зробити коктейль
Якщо ми хочемо за короткий час скинути кілька зайвих кілограмів і в той же час зміцнити організм і позбутися токсинів, коктейлі з клітковиною – хороша ідея. Варто використовувати різні поєднання фруктів та овочів. Літо – ідеальний час, щоб пити смузі з високим вмістом клітковини, тому що саме тоді ми впевнені, що вони свіжі та з меншою ймовірністю були вирощені з використанням пестицидів. Коктейлі з клітковини слід їсти вечорами, тому що клітковина не засвоюється організмом, тому її затримка у шлунку може погіршити стан організму.
Щоб приготувати смузі, фрукти чи овочі можна змішувати з додаванням води, хоч це не обов’язково. Ви можете додати до них ті, в яких багато (наприклад, кавун або огірок). Звичайно, воду можна замінити на кисломолочні продукти, такі як натуральний йогурт, пахта або кефір, які завдяки наявності живих культур бактерій підтримують мікрофлору кишечника. Саме вона допомагає цим важливим органам працювати на повну потужність, а також підвищує природний імунітет організму.
Додати в коктейль банан!
Якщо ви хочете приготувати коктейль із клітковини, ви можете з’їсти солодкі фрукти. Один із них – банан, який добре діє не тільки на травну систему. У ньому також можна знайти калій та магній: дві речовини в дуеті благотворно впливають на серцево-судинну систему, полегшуючи боротьбу зі стрибками тиску, що знижує ймовірність серцевого нападу. На жаль, стиглі банани не рекомендуються людям із цукровим діабетом, але повністю відмовлятися від них не обов’язково. Достатньо вибрати менш стиглі фрукти. Тим не менш, наявність клітковини не повинна переконати нікого відмовлятися від бананів, оскільки наявність клітковини регулює роботу кишківника.
Полуниця
Полуниця – це фрукт, який влітку часто можна знайти на ринкових прилавках. Їх смак та зовнішній вигляд спонукають їсти їх у сирому вигляді, але їх властивості дозволяють приготувати з них коктейль із клітковини. Коктейлі з клітковини з полуницею – це не тільки спосіб покращити роботу кишечника, а й відмінний спосіб зміцнити стан шкіри. Ці фрукти низькокалорійні, але багаті на цінні вітаміни: A, C та E, які не тільки регенерують тканини, але й запобігають процесам надмірного старіння клітин та утворення зморшок!
Лляне насіння
Про користь лляного насіння сказано та написано багато. У цього крихітного насіння багато шанувальників, і його варто додавати в коктейлі з клітковини! Це не тільки чудовий спосіб покращити здоров’я кишечника, додавши клітковину, але й лляне насіння забезпечує солідний приріст ненасичених омега-жирних кислот. Саме вони допомагають підтримувати нервову систему в ідеальному стані: підтримують пам’ять та концентрацію, а також можуть мінімізувати наслідки хронічного стресу. Лляне насіння з присутніми в ньому жирними кислотами також може підтримувати роботу серця: нормалізувати рівень тригліцеридів та холестерину (ЛПНЩ) та пригнічувати стрибки артеріального тиску, що зводить до мінімуму ризик серцевих захворювань.
Капуста
Протягом багатьох років капуста була забутим овочом, але, на щастя, зелена смуга листя протягом деякого часу була на висоті! Саме цей незвичайний сорт капусти б’є рекорди популярності у всьому світі. Все через харчові волокон, які, як відомо, підтримують роботу кишківника. Але в капусті набагато більше цінних речовин. Також варто згадати сульфорафан – один із найсильніших антиоксидантів, який, як відомо, допомагає виводити токсини з організму та знижує ймовірність захворювань цивілізації.