Кавун: чому варто їсти його м’якоть та насіння?

0 Comments

Вам не потрібно переконувати, що фрукти є важливою частиною вашого щоденного раціону. На початку літа ви можете купити перші кавуни, які не тільки містять цінні речовини, корисні для функціонування організму, вони також мають багато води, тому невеликий шматочок цього фрукта добре вгамовує спрагу. Найчастіше ми їмо соковиту м’якоть, крім насіння, що міститься в ній. Попри зовнішній вигляд, варто включити їх у свій раціон, тому що вони містять низку цінних вітамінів та мінералів. Що потрібно знати про кавун? Які переваги регулярного вживання? Як насіння кавуна впливає на здоров’я? Ще більше про харчування та корисні продукти дізнайтесь у цьому блозі nektarnik.com.ua.

Що потрібно знати про кавун?

Кавун є рослиною сімейства гарбузових. Він походить із Південної Африки, де традиції його вирощування налічують кілька тисяч років. У спекотному кліматі це також часто зустрічається як дика рослина. Стебла кавуна досягають довжини декількох метрів, вкриті волосками і великим, серцеподібним листям. У період цвітіння у рослини з’являються квіти, як чоловічі, так і жіночі. Цікаво, що вони залишаються закритими більшу частину часу: вони відкриваються на короткий час (зазвичай один день), а потім швидко падають. В даний час вирощується кілька сортів кавунів, які відрізняються як за кольором плодової м’якоті, так і за розміром та кількістю кісточок.

Кавун: чому варто їсти його м'якоть та насіння?

Соковиті фрукти

Плоди кавуна містять багато води – до 90 відсотків. Вони також містять багато речовин із антиоксидантними властивостями. Варто згадати лікопін, бета-каротин, паяльник та цитрулін. В кавуні менше вітамінів та мінералів. Завдяки наявності вітамінів С і А вони підвищують імунітет організму, підтримують (разом із лютеїном) орган зору та правильний зір, а також допомагають позбутися зайвих токсинів з організму. Кавун також є джерелом магнію та калію, які підтримують роботу серця, корисні для підтримання нормального кров’яного тиску, а також підвищують еластичність кровоносних судин.

Насіння кавуна

Виявляється, що насіння кавуна, як і м’якоть, безпечне і повністю їстівне. Найбільш привабливі кулінарні уподобання жителів Близького Сходу, де вони становлять досить смачну закуску: їх часто подають солоними та смаженими, але їх часто їдять у сирому вигляді. Вони на смак як насіння соняшника, але мають горіхову ноту. Насіння містить омега-6 ненасичені жирні кислоти, білок, вітаміни групи В, а також магній та залізо. Споживання піпсів дуже корисне для здоров’я, тому що вони допомагають підтримувати нормальний кров’яний тиск, регулювати процеси травлення і допомагають при бактеріальних і грибкових інфекціях.

Чому варто їсти кавуни?

Кавуни можуть допомогти покращити стан організму. Це з наявністю в пульпі антиоксидантів: вони допомагають видаляти вільні радикали, які відповідальні виникнення багатьох хвороб цивілізації, і навіть затримують процес старіння клітин організму. Вживання кавунів влітку приносить низку переваг: крім корисної дії на серцево-судинну систему, цитрулін може підвищити потенцію, а також запобігти втомі. Крім того, разом з калієм та магнієм вони сприяють регенерації м’язів та суглобів. Вживання кавунів особливо корисне у спеку, оскільки воно вгамовує спрагу, запобігає зневодненню та швидко заповнює електроліти.

Кавун: чому варто їсти його м'якоть та насіння?

Кавун та схуднення

Надзвичайно соковиті фрукти, в яких кавун не має багато калорій. 100 г містить лише 30 ккал. Це не так багато, але люди, яким небайдужа струнка фігура, повинні пам’ятати, що в ній багато цукру. Крім того, кавун має високий глікемічний індекс (70), що не є корисним для людей з діабетом. У порівнянні з м’якоттю насіння більш калорійне, тому що 100 г висушеного насіння становлять до 560 ккал. Тому, якщо ви хочете залишатися струнким, їжте їх у міру.

Кавун та краса

М’якуш кавуна може вплинути на стан шкіри. Завдяки наявності вітаміну А цей фрукт сприяє розгладжуванню шкіри, запобігає появі зморшок та може зменшити існуючі. Вживання каміння допомагає підтримувати правильне зволоження шкіри, а також усуває знебарвлення. Вміст вітамінів та мінералів покращує кровообіг, сприяє його регенерації та сприяє загоєнню ран.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *